11 de maig del 2011

La llet materna

La llet materna és per si mateixa el millor aliment que es pot donar de forma exclusiva a un infant fins als 6 mesos, i com a alimentació complementària fins als 2 anys.

Com és conegut per tots els professionals sanitaris i l'evidència científica ha demostrat, l'alletament matern proporciona de forma inigualable l'alimentació ideal per al correcte creixement i desenvolupament dels infants i té una especial influència biològica i emocional en la salut de la mare i el fill.

L'alletament matern suposa indubtables avantatges per al nounat:

· Les característiques de la llet materna (composició en proteïnes, greixos, sals minerals) són les idònies per a l'alimentació del nounat.
· La llet materna proporciona al nadó defenses contra les infeccions.
· El nounat pren l'aliment que necessita (ni massa ni insuficient).
· L'alletament matern suposa un intercanvi psicològic i enforteix el vincle afectiu de la mare i el seu fill.


El primer requisit per a què la lactància tingui èxit és que la mare rebi informació completa, eficaç i amable de part del personal de salut per a què pugui prendre aquesta decisió lliurement, fet que li donarà confiança per alletar al seu fill. La mare ha de rebre el recolzament familiar i social, en especial de la seva parella i de la família, però també del seu cercle d’amistats, dels mitjans de comunicació i de les organitzacions patronals al seu lloc de treball. D’aquesta manera s’afavoreixen les condicions socials que fan possible la pràctica de la lactància materna: nutrició, salut, recolzament i ajuda en les tasques quotidianes, missatges socials a través dels mitjans i compliment de la legislació laboral.


Font: UNICEF

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada